Vi på Edimia är ett sammansvetsat team som har mångårig erfarenhet av att utveckla digitala läromedel. Här finns en kombination av kompetenser som är nästintill unik i branschen. Företaget startades i september 2013 av Björn Frändfors och Eva Johansson.

Vårt mål är att lärarna ska kunna fokusera på pedagogik och inlärning och att fler elever når kunskapsmålen. Det är vår drivkraft när vi utvecklar digitala läromedel där pedagogik, forskning och teknik samspelar på bästa sätt.

Björn Frändfors

VD / Grundare

Ansvarar för utvecklingen och visionerna på Edimia. Han har lång erfarenhet av nya medier. De senaste sju åren har han lett den digitala utvecklingen på ett av de största läromedelsförlagen i Sverige.

Eva Johansson

Förläggare / Grundare

Står för pedagogiken och innehållet på förlaget. Hon varit med och utvecklat flera framgångsrika läromedel. Eva är i grunden lärare och har även arbetat som redaktör samt varit förläggare och affärsområdeschef.

Sida Yin

Grafik- och designansvarig

Är den som står för grafik och design i Upptäck Mera Matte. Han har skapat alla vackra teman och är i grunden grafisk designer med flera års erfarenhet inom utveckling av digitala läromedel.

Alessandro Coletti

Utvecklare

Ansvarar för back-end. Alessandro är litteraturvetare med specialinriktning intermediala studier. Har de senaste åren arbetat som webbutvecklare och har, liksom alla på Edimia, flera års erfarenhet av läromedelsproduktion.

Mikael Kristiansson

Utvecklare

Arbetar med att utveckla front-end, det du som användare möter när du använder vårt läromedel. Han har läst marknads-kommunikation och IT på SU och därefter jobbat med att producera och utveckla digitala läromedel.

Anton Emmerik

Utvecklare

Utvecklar både front- och back-end. Under studier i Informatik vid Uppsala Universitet fick han upp ögonen digitala läromedel. Kombinationen av kunskap och IT är något han ser som en utmaning och möjlighet.